H5P, Xerte en Digisnap krijgen een update
H5P, Xerte en Digisnap zijn toe aan een update. Daardoor zijn de tools niet beschikbaar vanaf vrijdag 20 december tot en met vrijdag 27 december.
Dankzij de update zal de gebruikerservaring voor alle tools verbeteren. Na de werken, vanaf 28 december dus, zullen Xerte en H5P bovendien via een nieuwe link te bereiken zijn. Daar maak je nieuw materiaal. Links die al gedeeld werden met studenten blijven wel actief.
H5P
Uit onderzoek bleek dat H5P-gebruikers een grote nood hadden aan een profiel om hun gemaakte oefeningen terug te vinden. Die functie introduceren we in de nieuwe hub.
Vanaf 28 december log je op die hub in met je KlasCementaccount om H5P-materialen aan te maken. Hoe je oefeningen aanmaakt, blijft hetzelfde als vroeger. Op je profiel vind je snel je eigen materiaal terug. Per oefening kies je of je die deelt binnen de H5P-hub of met een bepaalde collega. Oefeningen die je maakt met H5P worden niet automatisch gedeeld op KlasCement.
Daarnaast houden we grote schoonmaak op de server. H5P-materialen die je eerder maakte, worden daarom niet automatisch overgezet naar de nieuwe omgeving. Je kan wel zelf je eigen H5P-materialen downloaden in de oude omgeving en die vervolgens uploaden in de nieuwe hub. Begin januari 2025 verschijnt een nieuwe H5P-handleiding, die uitlegt hoe je bestaande oefeningen overzet van de oude naar de nieuwe omgeving.
De oude H5P-omgeving kan je raadplegen tot en met 31 december 2025. Vanaf 2026 verdwijnt de oude hub definitief.
Xerte
Tijdens de Xerte-conferentie in november 2024 werd versie 3.13 gelanceerd. Die omvat enkele nieuwigheden.
Xerte heeft twee nieuwe paginatypes:
- Audiorecorder
- Vergelijk afbeeldingen
Er werden heel wat verbeteringen aangebracht. De belangrijkste lichten we kort toe.
- De optionele eigenschapsgroep ‘Toegangscode’ is nu op elke pagina beschikbaar. Zo kan je voorkomen dat een gebruiker inhoud bekijkt voordat die een correct wachtwoord heeft ingevoerd.
- Een aantal pagina’s kregen de nieuwe optionele eigenschap ‘Antwoord markeren’. Daarmee kan je interacties inzetten om de mening van gebruikers te vragen in plaats van een vraag met één of meer juiste antwoorden.
- Versie 3.13 telt twee nieuwe thema’s: Modern: XOT1 en Modern: XOT2.
- De resultatenpagina kreeg een aantal wijzigingen en nieuwe functies.
Meer informatie over de wijzigingen vind je in de releasenotes(opent in nieuw venster) die binnenkort beschikbaar zijn in het Nederlands.