EVC-traject voor beroepskwalificatie keukenmedewerker
Inhoud beroep
De keukenmedewerker helpt bij het ontvangen en controleren van voedingsmiddelen in de keuken en het verwerken van ingrediënten tot basisbereidingen. Hij:
- past basiskooktechnieken toe om een kwaliteitsvolle maaltijd af te leveren aan de gast;
- verpakt, etiketteert en bergt producten op;
- zet het buffet klaar;
- stelt maaltijdpakketten samen of sluit dienbladen af;
- maakt het materiaal en de ruimtes schoon.
De keukenmedewerker voert instructies uit en houdt daarbij rekening met technische fiches, dienst- en tijdsschema’s binnen een hiërarchisch team. De keukenmedewerker werkt in de zaal en in de keuken van horecabedrijven. Het werk gebeurt volgens de regels van hygiëne en voedselveiligheid.
Info EVC-traject
In de EVC-standaard keukenmedewerker(PDF bestand opent in nieuw venster) vind je gedetailleerde info over het EVC-traject.
Als je bij een EVC-testcentrum je ervaring als keukenmedewerker wil aantonen, doe je dat aan de hand van een praktijkproef.
De instructietaal bij de proeven is het Nederlands.
Er zal getest worden of je
- kunt helpen bij de ontvangst van voedingsmiddelen in de keuken,
- ingrediënten kan verwerken tot basisbereidingen voor een salade binnen een beperkte tijdspanne,
- ingrediënten kan verwerken tot basisbereidingen voor een basisnagerecht binnen een beperkte tijdspanne,
- verwerkte producten kan opslaan,
- de keuken kan schoonmaken.