Gedaan met laden. U bevindt zich op: Informatie van NARIC-Vlaanderen voor professionals NARIC-Vlaanderen

Informatie van NARIC-Vlaanderen voor professionals

Je bent admission officer of credential evaluator en verantwoordelijk voor de erkenning van buitenlandse diploma’s binnen een hogeronderwijsinstelling. Of je werkt voor VDAB, AGII, leerwinkel, Fedasil, … en begeleidt aanvragers voor de erkenning van hun buitenlandse diploma’s.

Buitenlandse onderwijssystemen en studiebewijzen

Ben jij een andere overheidsorganisatie zoals VDAB of AGII, een ‘admission officer’, of een privé-organisatie zoals een aanwerver of potentiële werkgever? NARIC-Vlaanderen helpt je om buitenlandse met Vlaamse studiebewijzen te vergelijken door informatie over onderwijssystemen online te plaatsen. Deze informatie wordt op jaarlijkse basis bijgewerkt.

Ontdek de meest voorkomende buitenlandse onderwijssystemen en studiebewijzen ter vergelijking met Vlaamse studiebewijzen

Adviesverleners NARIC-Vlaanderen

Handleiding om buitenlandse diploma’s te beoordelen

Wil je te weten komen hoe je buitenlandse diploma’s kan beoordelen? Lees dan de handleiding(PDF bestand opent in nieuw venster) met aandachtspunten en criteria voor specifieke en niveaugelijkwaardigheid. Je krijgt ook een voorbeeld van een advies.

Het is voor onze inburgeraars niet altijd gemakkelijk om hun diploma te laten erkennen. Dankzij de fijne en directe samenwerking met NARIC kunnen we onze krachten bundelen. Onze dienstverlening wordt er alleen maar beter van!

Sam Lossy

Expert diploma-erkenning Agentschap Integratie en Inburgering

Cijfergegevens

Statistieken over de erkenning van diploma’s uit Oekraïne

Bekijk alle statistieken over de erkenning van diploma’s uit Oekraïne(opent in nieuw venster): hoeveel aanvragen elke intermediaire partner verwerkt, welk type erkenning de aanvragers het vaakst ontvangen, wat de verwerkingstijd is per type aanvraag, etc.

Onderzoeken

Projecten

DIGI-AR project: automatische erkenning diploma’s Baltische staten

NARIC-Vlaanderen werkt samen met NARIC-Litouwen aan een digitaal platform om diploma’s hoger onderwijs uit de Baltische staten en de Benelux vlotter te vergelijken. Deze samenwerking kadert in het ‘DIGI-AR-project’ (Digital Tools for Implementation of Automatic Recognition). Begin 2025 zal dit platform bruikbaar zijn.